Hozzávalók:
5 egész tojás
200 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
250 g vaj
500 g liszt
1 csomag sütőpor
400 ml tej
porcukor, lekvár, csokiöntet, gyümölcs a tetejére ízlés szerint.
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (kb 10 percig amíg halvány sárga nem lesz) Kimérjük a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot egy tálba, elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat a tojásos masszához (illetve egy kis lisztes keveréket hogy ne csapódjon ki a zsiradék) csomó mentesre keverjük, majd hozzáadjuk felváltva a lisztes keveréket és a tejet. Majd a formában kisütjük. Ha túl sűrű a tészta kis tejjel lehet hígítani. Arra kell csak figyelni a sütésnél hogy ne tömjük tele tésztával a formát mert akkor minden résből ömleni fog a massza. Én fagyi kanalat használok az adagoláshoz és 1,5-2 kanállal teszek mindkét fél formába. Azt is megfigyeltem hogyha nem csukom rá a tetejét, csak lehajtom, sokkal magasabbra sül, sokkal levegősebb lazább lesz. A sülési idő egy kicsit hosszú (azért nem egy borzasztóan nagy idő az a kb 7-8 perc, de egy gofrira éhes embernek maga az örökké valóság :D). Hát ennyi lenne a gofri sütés. Ugye nem bonyolult!? Sokféle változatban elkészíthetjük, keverhetünk a tésztájába gyümölcsöt (mondjuk áfonyát, vagy banánt :p ) apróra tört csokit, de készíthetünk akár szivárvány színű gofrit is, sőt sós változata is létezik, reggelire egy szelet sült bacon-el és tükör tojással isteni. Tudjátok határ a csillagos ég! Mindenkinek ajánlom próbálja ki. Jó étvágyat hozzá!