Hozzávalók:
16 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál vaníliás cukor
18 dkg finomliszt
1 evőkanál víz/tej
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
Elkészítése: A vajat a cukorral habosra keverjük.A lisztben elkeverjük a kakaóport, vaníliás cukrot és szódabikarbónát. Majd a lisztes keveréket apránként hozzáadjuk a vajas keverékhez. Adjuk hozzá az 1 evőkanál tejet vagy vizet és keverjük addig a habverővel míg tapadós tésztamasszát nem kapunk. Hogyha ez kész akkor sütőpapírral kibélelünk 2 tepsit. Én a kezemmel szoktam kis diónyi halmokat a sütőpapírra helyezni, egymástól kb. 3cm távolságra. Nagyából 32 db tallér lesz belőle. Előmelegített sütőben, közepesnél kisebb hőfokon, kb 10 percig sütjük. Ne ijedjünk meg ha 10 perc elteltével még nyersnek tűnik a sütemény. Nem szabad tovább a sütőben hagyni mert különben nagyon kemény lesz. Kivesszük kicsit hűlni hagyjuk, majd tejbe mártogatva fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Változat: A tésztába egy kis cukorral eltett meggyet keverve isteni finom sütit kapunk :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése