Ezt a receptet használom a cukormázas kekszek elkészítéséhez.
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
12,5 dkg finomra szitált porcukor
1 közepes méretű tojás
1 teáskanál vaníliaaroma
25 dkg finomliszt
csipetnyi só
Elkészítése:
A porcukrot és a vajat egy tálba tesszük, és addig keverjük, amíg könnyed, krémes masszát nem kapunk. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliaaromát, és addig folytatjuk a keverést, amíg teljesen homogén nem lesz a massza. A liszt feléhez hozzáadjuk a csipetnyi sót, a masszába szórjuk, és összekeverjük vele. Ezután a maradék lisztet is hozzászórjuk, és ezzel is alaposan összekeverjük a tésztát. A tésztát simára gyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. A tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és tetszőleges formájú sütiket szaggatunk belőle. A kiszaggatott darabokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőbe 10-15 percig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése