Hozzávalók:
135 g liszt
fél csomag sütőpor
egy csipet só
2-3 evőkanál kristálycukor
130 ml tej
1 nagy tojás
2 evőkanál olvasztott vaj
Elkészítése:
A liszttel elkeverjük a sütőport, sót és cukrot. A tejben elkeverjük/összerázzuk a tojást. A vajat megolvasztjuk. Felváltva adjuk a lisztes keverékhez a tejes masszát és az olvasztott vajat. Kézi habverővel, jó alaposan simára keverjük a tésztát. A hagyományos európai palacsintáénál sűrűbb masszát kell kapnunk. Teflon serpenyőbe süssük. Nem kell alá olaj, de fontos hogy a serpenyő tapadás mentes legyen. Egy szedőkanállal tegyünk a serpenyő közepére a tésztából, és várjuk meg amíg a teteje egészen buborékos lesz, csak ezután fordítsuk meg. Arra figyeljünk, hogy a hőfok ne legyen túl magas, inkább lassan süljön, minthogy odaégjen.
Akik kicsit szeretnek ügyeskedni, megpróbálkozhatnak kicsit bonyolultabb formájú palacsintákkal, például macival. Ehhez nem kell más, csak egy teáskanál, amivel a serpenyőben lévő palacsintatésztához elég közel két kis fület csurgatunk. Jó étvágyat, jó ügyeskedést :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése