Oldalak

2014. július 23., szerda

Narancsos madártej

Végre főzhettem az új konyhámban :). Az elmúlt hónapban ugyanis új közös lakásba költöztünk a párommal. Ez volt az oka annak, hogy mostanában kevésbé voltam aktív. Sajnos mikrót még nem sikerült vennünk, így mostanában olyan ételek jöhetnek szóba amiket a gáztűzhelyen könnyedén megmelegíthetünk, vagy amit hidegen kell fogyasztani. Most ez utóbbi mellett döntöttünk. Egy időben vettem a "Küld el a recepted" c. újság sorozatait, ami jobbnál jobb receptekkel volt tele. Az egyik ilyen számból készítettem el ezt a finom és különleges ételt. Nagyon imádjuk a hagyományos madártejért, most azonban ezt a meglepően egyszerű és isteni finom változatot kívántuk meg. Ajánlom az egzotikus ízek kedvelőinek. Köszönet a receptért a beküldőnek Bertus Zitának Dombóvárról. :)



Hozzávalók:

  3 narancs leve és reszelt héja
  3 púpozott evőkanál liszt
  12 dkg cukor
  4 csomag vaníliás cukor
  4 tojás
  1,5 liter tej




Elkészítése:

Reszeljük le a narancsok héját, majd facsarjuk ki a levüket. Válasszuk ketté a tojásokat, a fehérjékből verjünk kemény habot 2 evőkanál cukorral. A sárgájukat tegyük félre. Forrósítsunk fel a tűzhelyen egy liter tejet, majd szaggassunk bele galuskákat a tojáshabból két kanál segítségével, én szeretem ha kissé szabálytalanok. 1-2 percig főzzük a galuskák mindkét oldalát, de ügyeljünk közbe a tejre is, meg ne égjen. Szedjük ki őket egy szűrőkanállal és tegyük félre. Keverjük el a tojás sárgákat a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal és a liszttel, majd jól dolgozzuk össze a maradék tejjel és a narancslével. Öntsünk hozzá a forró tejből a tojásos masszához egy keveset, hogy elkerüljük a kicsapódást. Jól keverjük el, majd öntsük a forró tejbe. Én takarék lángon szoktam egy kézi habverővel keverni, úgy tapasztaltam így kisebb eséllyel csomósodik össze. Addig főzzük míg be nem sűrűsödik. Ha elkészült habgaluskával tálaljuk.Fogyasztásig hűtőben tartjuk. Jó étvágyat hozzá! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése