- annyi tejszínt használjunk ahány g csokit
- minél magasabb kakaótartalmú jó minőségű csokoládét válasszunk ( legalább 60-70%-osat)
- első sorban pralinékhez és bonbonokhoz használják, de isteni finom tortában is tejszínnel kihabosítva. Én is így készítettem el
- ha tortához szeretnénk használni előtte jól le kell hűtenünk a kész ganache-t.
Hozzávalók: (egy 16-20 szeletes tortához elegendő mennyiség)
300 g jó minőségű étcsokoládé
300 ml állati tejszín, (én habtejszínt szoktam használni ami enyhén cukrozott, de ez jót tesz a keserű kakaós íznek)
200 ml felvert habtejszín
Ganache elkészítése:
Egy nagy lábosba öntsük a 300 ml tejszínt és forráspontig melegítsük. A csokoládét tördeljük ménnél kisebb darabokra így könnyebben elolvad majd. Ha a tejszín már forró vegyük le a tűzről, és öntsük bele a csokit. Egy kézi habverővel csomómentesre keverjük el és hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Majd tegyük hűtőszekrénybe. Akár egy nappal előre is elkészíthetjük. Másnap 200 ml tejszínt habosra keverünk és összekeverjük a hideg ganache-al. Ezután jól kenhető lágy krémet kapunk, aki szeretne tegyen bele habfixálót. A fondant és marcipán massza alatt is használható.
Az elkészült torta:
Egy videó a masni elkészítéséhez:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése