Hozzávalók: ( kb 12 muffinhoz):
20 dkg liszt
10 dkg cukor
15 dkg vaj
2 dl tejszín
15 dkg meggybefőtt
100 g jó minőségű étcsokoládé kis darabokra vágva
3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 tojás
2 teáskanál sütőpor
A díszítéshez és a töltelékhez:
egy meggybefőtt leszűrt leve
1-2 dl habtejszín (cukrozott)
12 szem meggy
egy csomag vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffin tepsit kibéleljük muffin kapszlikkal. A meggybefőttet lecsepegtetjük, a gyümölcsöt apróra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral és az apróra tört csoki darabokkal. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, összedolgozzuk, végül óvatosan beleforgatjuk az apróra vágott meggydarabokat is. A tésztát a formákba töltjük, ( én egy fagyi kanalat szoktam használni, így biztosan egyforma adagokat kapunk) és kb. 20 perc alatt készre sütjük. A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket és megvárjuk amíg teljesen kihűlnek. Ezalatt elkészítjük a meggyzselét. A meggybefőtt levét egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a pudingport, csomómentesre keverjük, és a tűzhelyen besűrítjük. A muffinok közepét kivájjuk és megtöltjük a még meleg zselével. (ezután is érdemes várni míg kihűl mielőtt a tejszínt rátennénk) A habtejszínt felverjük ( én nem szoktam nagyon keményre, inkább lágy épphogy szilárddá ) és egy habzsákba töltjük, majd feldíszítjük vele a már kihűlt muffinokat. Végezetül pedig egy szem meggyel koronázzuk meg ezt a klasszikus és mutatós édességet. Jó étvágyat hozzá!