Oldalak

2014. december 30., kedd

Fekete erdő cupcake

A fekete erdő nem csak tortaként, de muffinként is isteni finom, főleg hűtőből kivéve, legalább is mi így szeretjük a legjobban :) Felesleges ecsetelnem a különlegessége miértjét, hisz aki a legutóbb közzétett tortát látta és olvasta bizonyára már tudja miért is ilyen finom. Aki mégsem látta volna annak 3 szóban elmondom ami mindent el is árul róla: Meggyzselé, tejszín, csoki :)


Hozzávalók: ( kb 12 muffinhoz):

  20 dkg liszt
  10 dkg cukor
  15 dkg vaj
  2 dl tejszín
  15 dkg meggybefőtt
  100 g jó minőségű étcsokoládé kis darabokra vágva
  3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  2 tojás
  2 teáskanál sütőpor
  
A díszítéshez és a töltelékhez: 

  egy meggybefőtt leszűrt leve
  1-2 dl habtejszín (cukrozott) 
  12 szem meggy 
  egy csomag vaníliás pudingpor



Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffin tepsit kibéleljük muffin kapszlikkal. A meggybefőttet lecsepegtetjük, a gyümölcsöt apróra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral és az apróra tört csoki darabokkal. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, összedolgozzuk, végül óvatosan beleforgatjuk az apróra vágott meggydarabokat is. A tésztát a formákba töltjük, ( én egy fagyi kanalat szoktam használni, így biztosan egyforma adagokat kapunk) és kb. 20 perc alatt készre sütjük. A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket és megvárjuk amíg teljesen kihűlnek. Ezalatt elkészítjük a meggyzselét. A meggybefőtt levét egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a pudingport, csomómentesre keverjük, és a tűzhelyen besűrítjük. A muffinok közepét kivájjuk és megtöltjük a még meleg zselével. (ezután is érdemes várni míg kihűl mielőtt a tejszínt rátennénk) A habtejszínt felverjük ( én nem szoktam nagyon keményre, inkább lágy épphogy szilárddá ) és egy habzsákba töltjük, majd feldíszítjük vele a már kihűlt muffinokat. Végezetül pedig egy szem meggyel koronázzuk meg ezt a klasszikus és mutatós édességet. Jó étvágyat hozzá!
  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése