Imádom az ebay-t. Azt nem mondanám hogy sokat rendeltem eddig, de a listám végtelen hosszúságú. Ezek a szuper cuki több részes kiszúrók is onnan valók, (linkek a bejegyzés legalján, ha ti is szeretnétek ilyen kiszúrókat) amiknek a segítségével készültek ezek a finom omlós kekszek. A recept a már közzétett sárga linzerrel megegyezik, annyi különbséggel, hogy most a fele tésztába cukrozatlan kakaóport gyúrtam. Kinyújtottam és kiszaggattam először a barnából a testüket, a fehérből a fejüket és a hasukat. (Egy internetes videó hogy hogyan is kell, szintén lejjebb) Amit személyesen tapasztaltam, hogy az arcát illetve a hasát (a fehér részeket) kis vízzel tapasszuk rá a barnára sülés előtt, mert mivel túl omlós, enélkül a lépés nélkül sülés után könnyebben szétesik. Illetve amit még megjegyeznék kis negatívumként, az a macik szeme ami elég nehezen jött ki, csak kis rásegítéssel, és nem is lett olyan szép a végeredmény, így inkább benne hagytam, de szerintem így is nagyon édesek lettek :). A másik féle kiszúróval kétféle cica fejet lehet készíteni, ezzel semmi gondom nem volt, a mérete is megfelelő volt számomra, sokan kicsinek találják de apró nasinak, vagy teasütinek kiváló. Abszolút 10-ből 10, a minőség is, és a funkciója is. Ahhoz képest hogy tényleg csak pár száz forintos termékről beszélünk. A cica egyébként a Disney egyik karaktere, a Macskarisztokratás kicsi Marie :), akit kidíszítettem két kis cukor szívvel, amit a masnijának használtam. Szerintem megérte a befektetett energiát, mert igencsak hamar elkapkodták. Gyerekekkel is jó móka lehet a készítése.
A sós nasi nem más mint egy csupán burgonyából és némi sóból készült egészséges(ebb) csipsz. A krumplit hámozzuk meg, de akár rajta is hagyhatjuk a héját, de mossuk meg alaposan előtte. Én a hámozóval szoktam hajszál vékony szeleteket vágni, de egy gyaluval is megoldható.
Forró olajban több részletbe süssük, jó ropogósra, de vigyázzunk mert hamar megbarnul. Miután kisült sóval megszórva már kezdődhet is a film a nasival. Különböző ízesítésekkel is fűszerezhetjük, mint például piros fűszerpaprika, szárított újhagyma, csili, stb. Különféle mártogatósokkal még finomabb. Nem a legegészségesebb nasi, de a bolti társánál sokkal inkább, és finomabb, na meg több :D. Jó rágcsizást!
Már régen ki akartam próbálni ezt a receptet, amit még évekkel ezelőtt egyik nagy kedvencem Nigella tévéműsorában láttam. Kicsit féltem a habcsók készítéstől, ez is volt az oka hogy eddig elodáztam a dolgot. Most azonban elérkezettnek éreztem az időt hogy elkészítsem. De sajnos meg kell mondjam a kezdők hibájába estem, én aki nagy süti mániás, véletlenül mellényúltam és habtejszín helyett írót vettem. Na de mentségemre szóljon hogy itt Németországban könnyű félrenézni az ilyesmi termékeket. Sokszor előfordult már velem az ellenkezője is, tejföl helyett valami egészen más tejterméket sikerült vennem. Lényeg a lényeg a pavlova tortám így tejszínhab nélkül maradt ( pedig olyan lelkesen próbáltam felverni az írót :D )
Ettől eltekintve így is nagyon ízlett. A tetejére halmozott konzerv vegyes gyümölcsök helyett friss társaikkal talán még finomabb lett volna. Az a legjobb benne hogy kitűnő vendég váró desszert, könnyű légies, nem üli meg a hasat, jó érzés enni. Sokféle gyümölccsel elkészíthető, és szuper mutatós :), Tudom hogy van még mit tökéletesíteni rajta de az alap recept, a habcsók elnyerte a tetszésem. Ez most nem egy tökéletes végeredménye ennek a receptnek, de úgy érzem van benne lehetőség. Sokáig gondolkodtam feltegyem e egyáltalán, sikerült e annyira jól. Én is mellé nyúlhatok néha (ebben az esetben szó szerint :D) és ezért is raktam fel végül mert ez egy jó példa azoknak akik azt hiszik sütni iszonyat nehéz, és csak a profik képesek rá valami varázslat álltál :D. Mindenki képes hibázni, de majd legközelebb jobban sikerül, már alig várom a második próbálkozást, nyami :) Íme tehát a recept, jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
6 db tojás fehérje
300 g kristálycukor
1 evőkanál citromlé
0,5 l habtejszín
2 konzerv vegyes gyümölcs, vagy bármilyen friss, használtam még cikkekre vágott friss fügét is.
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral és a citrom lével nem túl kemény habbá verjük. Szép fényesnek kell lennie. Egy sütöpapírral kibélelt tepsibe helyezünk egy tortakarikát, óvatosan nem túl magasról beleöntjük a habot, elegyengetjük a felszínét, majd egy határozott mozdulattal hirtelen felemeljük róla a formát, és már kész is a tökéletes kör. Ha a kissé rusztikusabb formát kedveljük, egyszerűen csak a papír közepére halmozzuk, és kissé elterítjük. 180 fokra (gáztűzhelyen 4-es fokozat) előmelegített sütőbe tesszük, amit azonnal leveszünk 150 fokra, és így sütjük kb 1 órán keresztül. Sütés közben véletlenül se nyissunk rá, mert összeesik. Akkor van kész mikor már kívül szilárd, repedezett a felszíne, de belseje kissé lágy és ragadós. Miután megsült, a sütőt lekapcsolhatjuk és az ajtaját résnyire kitámasztva még legalább fél órát szárítjuk, majd miután kész és kihűlt a tetejére lágyan felvert tejszínt halmozunk, és megpakoljuk ízlés szerint különféle gyümölcsökkel. Frissen a legfinomabb. Jó étvágyat hozzá!
Június elején végre eljött a mi időnk is, egy hétre hazamehettünk régen látott kis hazánkba. Itt Németország északi részén nincsen igazi nyár. Az éppen hogy csak sütő napsütésből hirtelen belecsöppentünk a majd 40 fokos hazai forróságba. És ezt mi mással élvezhettük volna jobban, mint egy jeges hűsítő finomsággal. Ennél nincs egyszerűbb hideg nyalánkság. Hiszen nem áll másból mint egy zacskó gumi maciból és kevesebb mint fél liter sprite üdítőből. Amire még szükség van, egy műanyag pálcikás jégkrém készítő forma, és máris kezdődhet a mindössze 5 perc alatt elkészíthető ötletes finomság. A formák aljába szórjuk tetszés szerint a gumimacikat, majd egyszerűen csak öntsük fel az üdítővel ami akár lehet narancs kóla, coca cola, seven up vagy bármilyen más üdítő, esetleg limonádé. Ezután már csak néhány órára a fagyasztóba kell helyeznünk. Miután kifagyott, a formák alját a csap alatt kis meleg vízbe mártjuk, hogy könnyebb legyen kivenni. Ugye milyen egyszerű!? :) Akár a gyerekek is elkészíthetik. Jó étvágyat hozzá!