Hozzávalók:
25 dkg liszt
18 dkg cukor
2,5 dl tej
1 dl olaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a krémhez:
2,5 dl cukrozott habtejszín
kék és zöld ételszínezék
Hozzávalók a dekorációhoz:
Egy doboz tenger gyümölcsei bonbon
Csokis gabonagolyó ( tengeri köveknek álcázzák magukat, de akár el is hagyható )
kék színű színes szórócukor ( könnyedén elkészíthető házilag is, hamarosan az oldalon is látható lesz hogyan )
Elkészítése:
A cukrot az egész tojással habosra keverjük. A liszttel elkeverjük a kakaóport, a vaníliás cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát. Felváltva adjuk hozzá a tojásos masszához a lisztes keveréket, a tejet és az olajat. Végül a kikevert tésztát muffin papírral kibélelt tepsibe ( én most szilikon muffin kapszlikat használtam ) 3/4-ig adagoljuk, egy fagyi kanál segítségével, így egyforma adagok lesznek. De egy kanál, vagy egy kiöntő kancsó is tökéletesen megfelel erre a célra. 180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük megsült e. Amíg sül, elkészíthetjük a krémet. A tejszínt felverjük egy kézi mixerrel, és közben cseppenként ételszínezéket adunk hozzá, amíg el nem érjük a türkizkék árnyalatot. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és a már teljesen kihűlt muffinok tetejére, kívülről befelé haladva nyomjuk. ( ha a süteményeink túl "púposra" sültek, egy recés fogú késsel könnyedén vízszintessé alakíthatóak. A vágás felületét a krém eltakarja majd ) A krém tetejét megszórjuk a színes szórócukorral, majd a bonbonokkal és a gabonagolyókkal tetszés szerint feldíszítjük. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése