A csomag (295 g) tartalma:
180 g sütőkeverék
100 g kakaótartalmú bevonó
15 g díszítő cukorkák + 16 db pálcika
További hozzávalók:
A tésztához:
75 ml víz
30 ml (2 evőkanál ) növényi olaj
1 közepes méretű tojás
A süteménygolyók összeállításához:
50 g puha vaj ( én ugyan ennyi eperpudingos főzött krémet használtam)
A tészta előkészítése és sütése:
Tegyük a sütőkeveréket, a 75 ml vizet, a 30 ml növényi olajat és a tojást egy keverőtálba, majd keverjük elektromos kézi mixerrel rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 3 percig a legmagasabb fokozaton, amíg krémes masszát nem kapunk. Tegyük a tésztát kivajazott tepsibe (kb. 25 cm-es), simítsuk el a tetejét és süssük 180 fokra előmelegített sütő középső sínén. Sütési idő kb. 30 perc. A sütés végekor végezzünk tűpróbát.
A süteménygolyók előkészítése és formázása:
A kihűlt süteményt morzsoljuk szét, tegyük a puha vajjal, vagy főzött krémmel egy keverőtálba. Dolgozzuk elektromos kézi mixerrel (dagasztókar) egynemű masszává. Formázzunk a masszából rudat, és osszuk fel 16 egyenletes adagra, formázzunk golyókat belőle, és tegyük kb. 30 percre a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
A bevonó masszát gőz fölött felolvasztjuk és egy csészébe öntjük.Mártsuk a pálcikák egyik végét a bevonóba, és így szúrjuk a süteménygolyók közepébe. Enyhén döntsük meg a csészét, és mártsuk a bevonóba a golyót, a felesleget rázzuk le. Szórjuk meg a szórócukorral amíg meg nem köt a bevonócsokoládé. A kész süteménygolyókat hagyjuk teljesen megdermedni (szúrjuk hungarocellbe vagy felfordított tojástartóba) Tipp: Ha a bevonó a mártás közben már nem elég folyékony, tegyük a csészét vízfürdő fölé és melegítsük fel újra.
Mindenkinek szívből ajánlom, hogy próbálják ki akár a házi, akár az instant változatát. Ígérem nem fognak csalódni :) Jó étvágyat kívánok hozzá!
a szerkesztő, Zsanett
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése