Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg finomliszt
14 dkg margarin
7 dkg cukor
1 csipet só
1 tojás sárgája
A krémhez:
3 db tojás sárgája
3 evőkanál cukor
3 evőkanál étkezési keményítő
1 dl víz
1 citrom leve és reszelt héja
1 evőkanál margarin
A tetejére:
4 db tojásfehérje
10 dkg cukor
fél citrom leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hogy ne melegedjen fel a tészta. A pite formánkat kivajazzuk és kibéleljük a tésztával, és 200 fokos sütőben félig megsütjük ( én kicsit meg szoktam szurkálni a tésztát hogy ne púposodjon fel sülés közben, de akár vakon is süthetjük.) Kivesszük a sütőből és egy kis tojásfehérjével megkenjük, és hagyjuk rászáradni, erre azért van szükség hogy a folyékony citromos krémtől ne ázzon el a tészta. A tojásokat a cukorral és az étkezési keményítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a facsart citromlevet és a citromhéjat. Majd apránként a vizet és az olvasztott margarint. Egy nagyon híg masszát fogunk kapni, de nem kell megijedni ilyennek kell lennie. Öntsük a félig megsült tésztára, majd a cukorral és citromlével felvert tojáshabot is óvatosan halmozzuk a tetejére. A habnak lebegnie kell a felszínén. Kb 170 fokos sütőbe tesszük, akkor lesz jó ha megmozgatva a tepsit a hab már nem "csúszkál" a tetején. Ha a hab eközben jobban barnulna fedjük le egy darab alufóliával és süssük tovább míg el nem készül. Jó étvágyat hozzá!