Hozzávalók a tésztához:
250 g puha vaj
250 g cukor
4 tojás
250 g liszt
fél csomag sütőpor
4 evőkanál tej
2 teáskanál vanília kivonat
pár csepp piros ételfesték ( a szívhez a közepébe)
Hozzávalók a krémhez a tetejére:
Eper pudinggal elkészített pudingos főzött krém <=(recept megtalálható a linkre kattintva)
Hozzávalók a díszítéshez:
ízlés szerint színes cukorkonfetti
100 g jó minőségű étcsokoládé
Elkészítése:
Egy nagy tálban keverjük habos krémmé a puha vajat és a cukrot. (Egy tipp: ha a vajat elfelejtettük sütés előtt kivenni a hűtőszekrényből, egyszerűen lággyá varázsolhatjuk 10-15 mp alatt a mikróban) Verjük fel a tojásokat, (nyugodtan belekeverhetjük a felvert tojásba a tejet és a vanília kivonatot) és apránként öntsük a vajkrémbe, miközben folytatjuk a keverést. Adjunk hozzá egy kevés lisztet, így elkerülhetjük a krém kicsapódását. Egy fakanállal gyengéden forgassuk bele a krémbe a megmaradt, sütőporral elkevert lisztet. Egy másik keverőtálba szedjünk külön 4-5 púpozott evőkanál tésztát, ebből lesznek majd a szívek. Pár csepp piros ételfestékkel tetszés szerint megszínezzük, és egy körülbelül 27x20 centiméteres tepsibe simítjuk. 180 fokig előmelegített sütőben sütjük, de ne süssük túl, mert a muffinon belül is fog még sülni. Mikor már feljött és majdnem késznek tűnik kivesszük, hűlni hagyjuk. Egy kis szív alakú sütikiszúróval 12 egyforma szívet szaggatunk belőle. A muffin tepsibe helyezzük a kapszlikat, a maradék tésztából egy keveset az aljára kanalazunk és beleállítjuk a szíveket. (Arra kell figyelnünk, hogy a szívek mind egy irányba álljanak, hogy mikor félbevágjuk őket kiadják a kívánt formát)
A szívek tetejére is tegyünk egy kevés tésztát, ügyelve hogy a szívek a helyükön maradjanak. Nem baj ha nem lepi el teljesen a tészta, sülés közben szépen körbeéri majd. Szintén 180 fokon süssük 20-25 percig. Amikor elkészültek hagyjuk őket teljesen kihűlnek, addig készítsük el a pudingos főzött krémet. Töltsük egy csillagcsöves habzsákba, és kívülről befelé haladva nyomjuk a kihűlt muffinok tetejére. (Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hidegnek kell lennie, hiszen ha melegen tennénk rá, azonnal elolvadna ) Szórjuk meg a színes konfettikkel. Én csokoládéból készítettem rá egy számunkra fontos jelentéssel bíró feliratot: "LOVE 4 EVER" ami annyit jelent, örök szerelem. A négyes számnak pedig nem csupán a rövidítésben van jelentősége, hanem az együtt töltött éveink számára is utal. Ehhez az étcsokoládét megolvasztjuk és egy habzsákba töltjük aminek levágjuk a végét, így vékony, írásra való lyukat kapunk. Elkészítjük egyenként a tetszőleges betűket, amik alkothatnak akár keresztnevet, születésnapi jókívánságot, köszöntőt, vagy szinte bármit. Miután megdermedtek, óvatosan a cupcake-ek tetejére helyezhetők. Ügyeljünk a krém felhelyezése után a szív helyzetére, nehogy kettévágva véletlenül félbevágjuk a szívet is.
Bónusz "recept": A márciusi sütiparádénk negyedik tagja egy szívformába öntött színezett fehér csokoládé volt. Van pár szilikon bonbon formám, amiket ezidáig nem igazán használtam. Próba szerencse alapon készítettem ezt a színezett csokoládét, amit egyszerűen felolvasztottam majd pár csepp piros ételfestékkel színeztem. Azoknak szól most ez a tipp, akik hasonló dologba vágják a fejszéjüket. A fehér csokoládé színezése egy módon eredményes, kakaóvajban elkevert ételfestéket használva. Hagyományos színezővel színezve ugyanis egyfajta utóízt kap a csokoládé, amit igyekezzünk elkerülni, ha igazán finom desszertre vágyunk. Remélem ezzel sokaknak segíthettem. :) Jó étvágyat, jó sütögetést!
Ezt paleosan is meglehetne sütni.:)
VálaszTörlés:) nem igazán ismerem a paleos módszert de sok sikert hozzá :)
VálaszTörlés