Hozzávalók a piskótához: (egy kb. 22 cm-es tortalaphoz)
4 tojás
4 evőkanál cukor (nem púpozott, mivel a cukor nehezebb mint a liszt)
4 púpozott evőkanál liszt ( ha kakaósra készítjük a piskótát egy evőkanál lisztet helyettesítsünk kakaóporral)
4 evőkanál víz
0,5 csomag sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és a vizet és kemény habbá verjük. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojások sárgáját is. A lisztben elkeverjük a sütőport (esetenként a kakaóport) és apránként hozzákeverjük a tojásfehérjéhez, vigyázva nehogy összetörjük a habot. 180 fokig előmelegített sütőben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük megsült e. 3 lapot sütünk ugyan így.
Képek az elkészült tortáról:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése