Hozzávalók:
0,5 sütőtök
2-3 cikk fokhagyma (ízlés szerint)
1 kockára vágott vöröshagyma
kicsi olaj, kicsi vaj
friss vagy szárított csili paprikareszelt vagy szárított gyömbér ízlés szerint
9 dl húsalaplé, só bors ízlés szerint
Elkészítése: A sütnivaló tököt vágjuk ketté, magozzuk ki és a tetejét késsel irdaljuk be. A magok üregébe tegyük a 2-3 cikk hámozatlan fokhagymát. A kockára vágott hagymát egy kevés olajon és vajon megdinszteljük. 15-20 percig pároljuk míg puha és édes nem lesz. A sütőtöknek körülbelül 30 perc kell hogy elkészüljön. Amikor megsült, a fokhagymákat is a hagymához adjuk, majd a héjából kivájt tököt és a húsleves alapot is. Ízesítjük ízlés szerint csilivel és gyömbérrel. Kicsit elkeverjük majd turmixgépbe öntjük és szép sima, egynemű borostyán sárga krémlevessé turmixoljuk. Ezután még visszaöntjük az edénybe, sóval borssal megízesítjük és felforraljuk. A végén egy sütőtök alakú sablont készítünk egyszerű írólap is megfelel erre a célra, és megszórjuk egy kis pirospaprikával a sablon tetejét. És már el is készültünk. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése