2015. február 14., szombat

Tündérsüti

Ezzel a süteménnyel egy közösségi oldalon lévő ismerősöm üzenő falán találkoztam először. Leghamarabb a hangzatos nevére figyeltem fel, csak azután a nevéhez méltó gyönyörű rózsaszín külsejére. Nem bonyolult az elkészítése, és viszonylag sok szelet kijön egy adagból. Eredetileg puncs pudingot ír a recept, de mi az eper pudingot jobban szeretjük így azzal készítettem el. Ugyan úgy megmaradt a rózsaszín jellege, ráadásul így jobban is ízlett. Két omlós tészta réteg közt a vastag, habos édes töltelék lapul. Ebből garantáltan nem elég egy szelet. A recept a következő:




Hozzávalók:

A tésztához:

  25 dkg puha margarin
  20 dkg porcukor
  5 tojás sárgája
  egy csipet só
  50 dkg liszt
  1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  2 csomag eper puding
  5 dl tej
  8 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
  5 tojás fehérje
  450 g tejföl


Elkészítése:

Először a krémet kell elkészítenünk. Főzünk egy sűrű pudingot amibe még forrón belekeverjük a tejfölt, majd a felvert tojásfehérjét. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, közben elkészíthetjük a tésztát. Először a margarint a cukorral habosra keverjük egy elektromos habverő segítségével. Majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet is. Kézzel összegyúrjuk, egy lágy tésztát fogunk kapni. A tésztát 60-40% arányban ketté választjuk, a nagyobbat sütőpapíron tepsi méretűre nyújtjuk. (24x38 cm-es) Erre halmozzuk a krémet. A maradék tésztából rudakat sodrunk és berácsozzuk a tetejét. 40 percig sütjük, ha úgy látjuk nagyon barnul a teteje takarjuk le alufóliával. 40 perc után kicsit még rezgős lesz a töltelék, de ahogy hűl úgy egyre szilárdabb lesz. Másnap könnyen szeletelhető és fogyasztható. Jó étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése