Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
5 tojás sárgája
egy csipet só
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
2 csomag eper puding
5 dl tej
8 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
5 tojás fehérje
450 g tejföl
Elkészítése:
Először a krémet kell elkészítenünk. Főzünk egy sűrű pudingot amibe még forrón belekeverjük a tejfölt, majd a felvert tojásfehérjét. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, közben elkészíthetjük a tésztát. Először a margarint a cukorral habosra keverjük egy elektromos habverő segítségével. Majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet is. Kézzel összegyúrjuk, egy lágy tésztát fogunk kapni. A tésztát 60-40% arányban ketté választjuk, a nagyobbat sütőpapíron tepsi méretűre nyújtjuk. (24x38 cm-es) Erre halmozzuk a krémet. A maradék tésztából rudakat sodrunk és berácsozzuk a tetejét. 40 percig sütjük, ha úgy látjuk nagyon barnul a teteje takarjuk le alufóliával. 40 perc után kicsit még rezgős lesz a töltelék, de ahogy hűl úgy egyre szilárdabb lesz. Másnap könnyen szeletelhető és fogyasztható. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése