2016. január 31., vasárnap

2015 Halloween party-Boszorkány ujjak

Már régóta terveztük hogy rendezünk egy szolid halloween-i bulit a szűk családdal, barátokkal. Mindez idáig nem sikerült összehozni, vagy addig halasztottuk míg a szezonja rég elmúlt :(. Idén azonban a szabadságunkat is erre az intervallumra kérve azzal a tervel álltunk elő hogy ez évbe igenis megrendezzük. Jelmezek ugyan nem voltak, de így is szuper volt a hangulat, volt étel, ital, és persze a sütés sem maradhatott el. Rengeteg ötletem volt már erre az ünnepre, így meglehetősen nehéz volt ezekből hármat kiemelni. A választás végül a rettentő és élethű boszorkány ujjakra, a rémisztő temetőnek álcázott tiramisu pohárkrémre, és a szörnyen cuki muffin szörnyekre esett. Ezek közül is a legelsőt szeretném most megosztani veletek. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:

  500 g búzaliszt
  260 g porcukor
  200 g margarin
  1 közepes méretű tojás
  12 g vaníliás cukor
  1 teáskanál keserűmandula-olaj vagy aroma
  1 teáskanál sütőpor
  1 csipet só
  A körmöknek egész mandula
  Zöld ételfesték
  Piros cukor író vagy házi cukormáz a díszítéshez

Elkészítése:
A vajat, tojást, porcukrot, vaníliás cukrot, mandula aromát és pár csepp ételfestéket habverővel jól elkeverünk. A lisztben elkeverjük a sót és a sütőport, majd hozzáadjuk a vajas keverékhez és egynemű tésztát gyúrunk belőle. 30 percig a hűtőbe pihentetjük, addig a mandulát ketté vághatjuk ha szeretnénk, mi most egészbe tettük rá. Ha még élethűbbre akarjuk a körmeit, akkor tegyük pár másodpercig forró vízbe a mandulákat, úgy könnyen lejön majd a külső héjja. A tésztát miután kivettük a hűtőből már formázhatjuk is. Vigyázzunk hogy ne túl vastagra sodorjuk, mert sülés közben dagadni fog. Olyan kisujjnyi vastagságúakat készítsünk, majd formáljuk ujj alakúra, fogpiszkáló segítségével húzzuk be a vonalakat.  A mandulát pedig hegyes végével felfelé tegyük a sütikre. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tegyük. 180 fokra előmelegített sütőbe 15 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt a piros cukormázzal tehetjük "véressé" a végeredményt. Jó étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése