2013. május 20., hétfő

Házi instant amerikai palacsintapor

Nagyon szeretjük az amerikai palacsintát reggelire. Akik korán kelnek és gyermekeik vannak nagyon hasznosnak fogják találni ezt a receptet. Persze az ötlet nem az én érdemem. Nigella Lawson: Nigella Express c. szakácskönyvében bukkantam rá erre az aranyat érő receptre. Bekeverve, felcímkézett befőttes üvegben tárolva sokáig eláll, bármikor elővehető, és kis erőfeszítéssel is isteni reggeli varázsolható az asztalra. Gyümölcsökkel esetleg kakaóval variálható.




Hozzávalók: 


A palacsintatészta-porhoz:

  600 g liszt
  3 csomag sütőpor
  2 teáskanál szódabikarbóna
  1 teáskanál só
  40 g finom szemű vagy vaníliás kristálycukor

A palacsinta tésztához:

  150 g palacsintatészta-por
  1 tojás
  250 ml félzsíros vagy zsíros tej
  1 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítése: A palacsintatészta-porhoz keverjük össze a hozzávalókat, és tároljuk egy befőttes üvegben.
A kimért (150 g) palacsintatészta-porhoz adjuk hozzá az 1 tojást, a tejet és az olvasztott vajat.
Hevítsünk fel szárazon egy palacsintasütőt vagy serpenyőt.
Kanalazzunk 1,5-2 evőkanálnyi tésztaadagot a forró serpenyőbe. Amikor a lepénykék felszíne kezd hólyagosodni, fordítsuk meg őket. (Sütés közben én állítgatni szoktam a gázfokozatot, hogy egyenletesen aranybarnára süljenek, és ne pedig megégjenek.) Oldalanként úgy 1 percet ír a szakácskönyv, de a legjobb, ha figyelgetjük, nehogy nagyon megpiruljon.
Kb. 15 db, úgy 8 cm átmérőjű amerikai palacsinta lesz belőle.
A kész lepénykéket ízlés szerint lekvárral, csokiöntettel fogyasztjuk. 
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése