Hozzávalók:
A palacsintatészta-porhoz:
600 g liszt
3 csomag sütőpor
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
40 g finom szemű vagy vaníliás kristálycukor
A palacsinta tésztához:
150 g palacsintatészta-por
1 tojás
250 ml félzsíros vagy zsíros tej
1 evőkanál olvasztott vaj
600 g liszt
3 csomag sütőpor
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
40 g finom szemű vagy vaníliás kristálycukor
A palacsinta tésztához:
150 g palacsintatészta-por
1 tojás
250 ml félzsíros vagy zsíros tej
1 evőkanál olvasztott vaj
Elkészítése: A palacsintatészta-porhoz keverjük össze a hozzávalókat, és tároljuk egy befőttes üvegben.
A kimért (150 g) palacsintatészta-porhoz adjuk hozzá az 1 tojást, a tejet és az olvasztott vajat.
Hevítsünk fel szárazon egy palacsintasütőt vagy serpenyőt.
Kanalazzunk 1,5-2 evőkanálnyi tésztaadagot a forró serpenyőbe. Amikor a lepénykék felszíne kezd hólyagosodni, fordítsuk meg őket. (Sütés közben én állítgatni szoktam a gázfokozatot, hogy egyenletesen aranybarnára süljenek, és ne pedig megégjenek.) Oldalanként úgy 1 percet ír a szakácskönyv, de a legjobb, ha figyelgetjük, nehogy nagyon megpiruljon.
Kb. 15 db, úgy 8 cm átmérőjű amerikai palacsinta lesz belőle.
A kész lepénykéket ízlés szerint lekvárral, csokiöntettel fogyasztjuk.
A kimért (150 g) palacsintatészta-porhoz adjuk hozzá az 1 tojást, a tejet és az olvasztott vajat.
Hevítsünk fel szárazon egy palacsintasütőt vagy serpenyőt.
Kanalazzunk 1,5-2 evőkanálnyi tésztaadagot a forró serpenyőbe. Amikor a lepénykék felszíne kezd hólyagosodni, fordítsuk meg őket. (Sütés közben én állítgatni szoktam a gázfokozatot, hogy egyenletesen aranybarnára süljenek, és ne pedig megégjenek.) Oldalanként úgy 1 percet ír a szakácskönyv, de a legjobb, ha figyelgetjük, nehogy nagyon megpiruljon.
Kb. 15 db, úgy 8 cm átmérőjű amerikai palacsinta lesz belőle.
A kész lepénykéket ízlés szerint lekvárral, csokiöntettel fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése