Hozzávalók:
50 dkg porcukor
2 közepes nagyságú tojás fehérjéje, vagy 1,5 dkg tojásfehérjepor (használata leírás szerint)
egy teáskanál citromlé
Elkészítése:
A porcukrot egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjéket, vagy a tojásfehérjeport, valamint a citromlevet, és mindezeket a hozzávalókat összekeverjük. Ha kézi mixert használunk, alacsony fokozatra állítsuk, és a keverést 4-5 percig folytassuk (fakanállal 6-7 perc). A kész máznak simának és csillogónak kell lennie. Ha túl sűrű a máz, még pár csepp citromlevet adjunk hozzá, és keverjük tovább 1-2 percig. A máz akkor van kész, ha már sűrű masszát alkot. Az alábbi képek segítenek a megfelelő állag elérésében.
Ha a mázat nem akarjuk azonnal felhasználni, tegyük hermetikusan zárható edénybe, takarjuk le nedves ruhával és fedjük le az edényt. A cukormáz frissen a legjobb, de hűtőben akár öt napig is eláll. Miután kivettük a hűtőből, keverjük addig, amíg ismét el nem érjük a kívánt állagot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése