1 egész tojás
10 dkg tejcsokoládé (helyettesíthető étcsokoládéval, vagy akár fehér csokoládéval is, a recept 10 dkg-ot ír de ajánlott megduplázni ha a perecek teljes felületét szeretnék bemártani. Én a tejcsokoládét szeretem rajta bár eredetileg étcsokoládéval készül.)
375 g liszt
40 g cukrozatlan kakaópor
175 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
250 g margarin
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 Celsius fokra. A kakaót összekeverjük a liszttel, a vaníliás cukorral, és kristálycukorral. Beleütjük a tojást és hozzáadjuk a szeletekre vágott margarint, majd tésztává gyúrjuk. Diónyi darabokból ceruza vastagságú ( kb 17 cm-es ) rudakat sodrunk és pereceket formálunk belőle. ( kb 40 db perecünk lesz ) Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 15 perc alatt készre sütjük.
Aki szaggatóval szeretné megformázni a pereceket, lisztezett nyújtódeszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtsa ki a tésztát, és szaggassa ki tetszés szerint.
Gőz fölött olvasszuk fel a mártáshoz használni kívánt csokoládét, majd mártogassuk bele egy villa vagy a kezünk segítségével a pereceket. Kicsit rázogassuk meg hogy egyenletesen befedje a csokoládé. Sajnos az enyémen légbuborékok keletkeztek, de mint korábban is említettem nem kell tökéletesnek lenniük :). De talán legközelebb ezt igyekszem kiküszöbölni. Mert ahogy a kedvenc mondásom tartja: "Gyakorlat teszi a mestert." Mindenképpen próbálják ki, jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése