Eper pudingos főzött krémmel díszített muffin :) Nincs szükség étel festékre, a puding természetes módon színezi a krémünket. ( És persze meg is ízesíti ;) )
1 liter tej
2 csomag puding ( vanília, csoki, eper, puncs, bármilyen lehet, csak főzni való puding legyen, ne hideg tejjel összekavarós)
3 púpozott evőkanál liszt
25 dkg vaj vagy margarin
30 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor (vanília puding esetén )
Elkészítése:
1,5-2 dl tejben, egy kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük a 2 csomag pudingport és a lisztet. A maradék tejet öntsük egy nagy lábosba, és a legmagasabb fokozaton tegyük fel forrásig melegedni. Mikor már forr a tej, hozzáönthetjük a tejben elkevert pudingport és lisztet. Egy fakanállal folytassuk a keverést, folyamatosan keverjük nagy lángon, míg teljesen be nem sűrűsödik. Ha már sűrű, levesszük a tűzről és addig kevergetjük amíg teljesen ki nem hűl, ez azért fontos, mert ha melegen kevernénk hozzá a vajat, az menten elolvadna és nem lenne szép a krémünk. A folyamatos kevergetéssel elkerüljük a bepillésedést. (Kicsit fárasztó, de legalább a napi edzés is le lesz tudva :) ) Egyszerűbb a dolgunk, ha a mosogatótálcát megtöltjük hideg vízzel, és ebbe állítjuk bele a lábost, közbe persze így is kavargatni kell, de az idő jelentősen lerövidül. Ha van valaki akit be tudunk fogni a kevergetésre, közben hozzáláthatunk a vaj kikeveréséhez. Kicsit könnyebb kikeverni a cukorral ha a vaj szoba hőmérsékletű. Hogyha már egészen sima és egynemű, és a főzött krémünk is teljesen kihűlt, tetszőlegesen keverjük össze a két keveréket egy kézi mixerrel, jó alaposan, de vigyázzunk ki ne csapódjon a vaj, mikor úgy látjuk egyszínű és sima akkor van teljesen kész. Elég sok krém lesz belőle, ami elég egy torta bevonásához, egy tucat cupcake-hez, vagy egy tepsi marlenkához. Jó étvágyat hozzá, jó kísérletezgetést! :)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésSzia! Kipróbáltam ezt a krémet, de szerintem nagyon sok bele 3 púpos kanál liszt. Egyrészt csomós lett a pudingos alapkrém tőle, mert hiába kevertem simára a hideg tejjel, ahogy a forró tejbe öntöttem az összerántotta, darabos lett. Miután kihűlt, nagyon merev, masszív anyag lett, nagyon nehéz volt dolgozni vele, a végeredmény nekem nem lett olyan szép, mint a fenti képen a cupcake..
VálaszTörlésCsak azért írtam le a tapasztalatom, mert érdemesebb lehet kevesebb (pl. fele ennyi) liszttel kipróbálni. Ezt az egy dolgot leszámítva szerintem viszont jó a recept, bár a lisztet az ízéből is kiérezni, emiatt is hasznosnak gondolom, ha kevesebb liszt kerül bele.
Egyébként gratulálok a bloghoz, nagyon ínycsiklandó dolgokat láttam :) Csak így tovább!
Üdv: Anita