Hozzávalók:
25 dkg liszt
18 dkg cukor
2,5 dl tej
1 dl olaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a krémhez:
2,5 dl cukrozott habtejszín
egy csomag eper ízű pudingpor
Hozzávalók a dekorációhoz:
eper ízű cukorgyöngy (varázsszívószálból)
fél adag klasszikus cukormáz
málna piros ételfesték
Elkészítése:
A cukor szív elkészítése:
Készítsük el a leírt módon a cukormázat, töltsük egy vékony végű habzsákba, és nyomjunk vele szabad kézzel, vagy egy sablon segítségével, egyforma méretű szíveket, egy sütőpapírra. Várjuk meg míg keményre szárad, mielőtt felhasználjuk.
A muffin és a krém elkészítése:
A cukrot az egész tojással habosra keverjük. A liszttel elkeverjük a kakaóport, a vaníliás cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát. Felváltva adjuk hozzá a tojásos masszához a lisztes keveréket, a tejet és az olajat. Végül a kikevert tésztát muffin papírral kibélelt tepsibe ( én most szilikon muffin kapszlikat használtam ) 3/4-ig adagoljuk, egy fagyi kanál segítségével, így egyforma adagok lesznek. De egy kanál, vagy egy kiöntő kancsó is tökéletesen megfelel erre a célra. 180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük megsült e. Amíg sül, elkészíthetjük a krémet. A leírás szerint főzzük készre a pudingot, adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot, és addig kevergessük amíg teljesen ki nem hűl. Csak akkor adhatjuk hozzá a felvert tejszínhez, nehogy az összeessen. A kikevert krémet habzsákba töltjük, és kívülről befelé a muffinok tetejére nyomjuk. Megszórjuk a cukorgyönggyel, végezetül pedig beleszúrjuk a szívet. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése