2015. január 12., hétfő

Fűszeres sütőtök krémleves Lorraine Pascal-módra

Tudom már rég elmúlt Halloween, de ezt a receptet még mindenképpen meg akartam osztani. Azt is tudom mostanában nem sűrűn publikáltam, pedig már jócskán lenne mit. Az újévi fogadalmaim listájára is felkerült hogy legyek aktívabb blogger. Sajnos nem mindig rajtam múlik mennyi időt tudok szánni rá. De ígérem az új évben jobban igyekszem megvalósítani süti terveimet és azokat közkinccsé tenni. Tehát a receptre visszatérve, ez egy nagyon finom őszi leves, ami hangulatosabbá teszi a Mindenszentek, vagy ahogy az amerikaiak mondják, a Halloween ünnepét. Kicsit ezt is feldíszítettem tőlem megszokott módon egy tökfejjel :D A recept a második kedvenc Gasztroikonom tollából való ( az első ki más mint Nigella ) aki ex szupermodell létére szuperül főz és több receptem is van tőle. Íme tehát a recept.




Hozzávalók:

  0,5 sütőtök
  2-3 cikk fokhagyma (ízlés szerint) 
  1 kockára vágott vöröshagyma
  kicsi olaj, kicsi vaj
  friss vagy szárított csili paprika
  reszelt vagy szárított gyömbér ízlés szerint
  9 dl húsalaplé, só bors ízlés szerint



Elkészítése: A sütnivaló tököt vágjuk ketté, magozzuk ki és a tetejét késsel irdaljuk be. A magok üregébe tegyük a 2-3 cikk hámozatlan fokhagymát. A kockára vágott hagymát egy kevés olajon és vajon megdinszteljük. 15-20 percig pároljuk míg puha és édes nem lesz. A sütőtöknek körülbelül 30 perc kell hogy elkészüljön. Amikor megsült, a fokhagymákat is a hagymához adjuk, majd a héjából kivájt tököt és a húsleves alapot is. Ízesítjük ízlés szerint csilivel és gyömbérrel. Kicsit elkeverjük majd turmixgépbe öntjük és szép sima, egynemű borostyán sárga krémlevessé turmixoljuk. Ezután még visszaöntjük az edénybe, sóval borssal megízesítjük és felforraljuk. A végén egy sütőtök alakú sablont készítünk egyszerű írólap is megfelel erre a célra, és megszórjuk egy kis pirospaprikával a sablon tetejét. És már el is készültünk. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése