2014. február 24., hétfő

Kék pillangók/ Blue Butterfly

A DeAgostini új magazinsorozatának, a Süteménydíszítésnek legelső számához mellékelték ezeket a szuper rózsaszín, pillangó kiszúrókat. Úgy gondoltam a Smaug keksz után megpróbálkozom egy kicsit "bonyolultabb" díszítésmóddal. Nem vagyok teljesen megelégedve a végeredménnyel, mert sajnos a máz most túl sűrűre sikerült, tovább kellet volna hígítanom. :( Egy pillanatig úgy tűnt végképp elrontottam, hibámat palástolandó, szórtam rá a színes szórócukrot, így akaratomon kívül ugyan, de rá kellett döbbennem, a cukor, a korábban tapasztaltakkal szemben, most nem beleolvadt, hanem szépen csillogóan megmaradt baba kék pillangók szárnyainak felszínén. (ugyanis ha egyenesen a híg  mázba szórjuk az azonnal beleolvad.) Igaz tehát, hogy a véletlen sok találmány szülőanyja.  Így aztán, ha véletlenül is, de igyekeztem kihozni belőlük a legjobbat. Még koránt sem tökéletesek de igyekszem :)










Hozzávalók:

  A kekszek tésztája a Bevált omlós aprósütemény
  A 25 dkg lisztből 5 dkg-ot darált dióval helyettesítünk.
  pár csepp kék ételfesték
  kék szórócukor
  rózsaszín gyöngyök, egy csomag varázsszívószálból származnak ( amivel a tej eperízű lesz :3 minden szupermarketben és kis boltban kapható ) 

Elkészítése:

A megsült pillangók, miután teljesen kihűltek, dekorálhatóak. Egy habzsákba töltjük a cukormázat, lecsípjük a végét, vagy díszítőcsövet is használhatunk. Finoman nyomva vonalat rajzolunk körbe, a süti szélén. Kezünk mozgását a mutatóujjunkkal vezetjük, vagy a másik kezünkkel segítjük. Ha valami nem sikerült, töröljük le és kezdjük elölről. A körberajzolt formákat kitöltjük a mázzal kívülről befelé haladva. Megszórjuk a kék szórócukorral, végül a rózsaszín gyöngyöket tetszőleges alakzatban, egy csipesz segítségével felhelyezzük. A száradási ideje 4 óra. Jó étvágyat hozzá!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése