2015. február 13., péntek

Zebratorta Lorraine Pascal-tól

Nagy változás történt a napokban az életünkben. Németországba költöztünk külföldi munkavállalás céljából. Sok az új élmény és még több a megszokni való tájékozódás, vásárlás egy idegen országban, de itt vagyunk egymásnak a párommal és anyukámmal. Csak ez számít. Túl sok cuccot nem hozhattunk de néhány sütéssel kapcsolatos holmit sikerült bepréselnem néhány talán sose hordott ruha helyett. Itt kint is mindenképp fogok venni olyan sütős kellékeket amire biztosan szükség van. Ez a torta még otthon készült, de arra már nem maradt időm hogy publikáljam. Most itt is ígérem szabadidőmhöz mérten megpróbálok sűrűn sütni és blogolni. Ez a torta tehát szintén egy Lorraine recept amit már régen ki akartam próbálni. Kaptam karácsonyra egy rózsaszín torta formát a kedvesemtől amit most volt itt az ideje letesztelni. A hozzávalók meglepő módon nagyon egyszerűek mégis isteni finom a végeredmény. Kicsit itt is ügyeskedni kell de megtérül. Tehát a recept:

Hozzávalók:

  4 egész tojás
  25 dkg porcukor
  1 dl tej
  2,5 dl napraforgó olaj
  1 teáskanál vanília kivonat
  35 dkg liszt
  1 teáskanál sütőpor
  2,5 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A tojásokat, a tejet, az olajat és a cukrot egy tálban jó alaposan összekeverjük, majd 2 részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzákeverjük a vanília kivonatot és 17,5 dkg lisztet. A másik feléhez 15 dkg lisztet és 2,5 dkg kakaóport. Midkét tésztát egy-egy nyomózsákba töltjük (én fagyi kanalat használtam mert sajnos csak egy habzsákom van) és egy kivajazott, kilisztezett kb 25-cmes torta formába felváltva apránként beletöltjük úgy hogy a közepén kezdjük egy kicsi tésztával és az ellenkező színűt a tetejére nyomjuk. De nem kavarjuk össze és nem piszkáljuk. Közepesen meleg sütőben sütjük úgy 35-40 percig. Jó étvágyat hozzá.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése