2014. április 6., vasárnap

Málnás instant sütinyalóka, cake pop mix

Nem is igazán recept, mint inkább vélemény egy német szupermarketben kapható dobozos sütinyalóka porról. Ami azt illeti, nem vagyok az instant süti mixek híve, mert véleményem szerint fantáziával, és egy kicsit több alapanyaggal, bármilyen előre gyártott, mindenféle adalékkal dúsított "készétel" könnyűszerrel elkészíthető házilag is. Már egy jó ideje csak szemezgettem ezekkel az angolul hangzatosan csak cake pop-nak nevezett apró pálcikás sütikkel. De valahogy sohasem mertem belekezdeni ezekbe a  két harapásnyi csodákba. Végül a Lidlben (ez itt a reklám helye ;) bukkantam rá erre a csupa rózsaszín, csupa csoki, csupa íz desszertre, ropogós csokiburok, ami egy lágyan rózsaszín puha sütibelsőt rejt. Nem tudtam lemondani róla, még akkor sem ha szögesen ellenkezik az elveimmel. Nincs mese, meg kellett vennem. Néha magamon is meglepődöm mennyire nem tudok megálljt parancsolni ha sütős cuccokról van szó. Hát ez van :D De soha rosszabbat mint egy kis gyors és finom kényeztetés. Ezt a süteményt is az évfordulós desszertpartira készítettem, ugyanis  a makacs fejembe vettem, hogy az együtt töltött 4 csodás évárt négyféle szívből jövő finomság jár. Na de, mit is tartalmazott az a csupa pink doboz: mindent ami csak a cakepopozáshoz kell. Pálcikákat, színes cukorgyöngyöket, csokoládé bevonót és persze az instant tészta mixet. Azok se ijedjenek meg akiknél épp nincs kéznél ilyen vagy ehhez hasonló cakepop tésztakeverék. Bármilyen piskótából könnyedén elkészíthető, szétmorzsoljuk és egy kis vaj vagy főzött krém hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Kis golyókat formázunk belőle és cukrász kellékes boltokban, vagy webshopokban kapható nyalókapálcákra szúrjuk és olvasztott csokiba mártjuk. Ilyen egyszerű :)


A csomag (295 g) tartalma:

  180 g sütőkeverék
  100 g kakaótartalmú bevonó
  15 g díszítő cukorkák + 16 db pálcika

További hozzávalók:

A tésztához: 
  75 ml víz 
  30 ml (2 evőkanál ) növényi olaj 
  1 közepes méretű tojás 

A süteménygolyók összeállításához: 
  50 g puha vaj ( én ugyan ennyi  eperpudingos főzött  krémet használtam) 

A tészta előkészítése és sütése:

Tegyük a sütőkeveréket, a 75 ml vizet, a 30 ml növényi olajat és a tojást egy keverőtálba, majd keverjük elektromos kézi mixerrel rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 3 percig a legmagasabb fokozaton, amíg krémes masszát nem kapunk. Tegyük a tésztát kivajazott tepsibe (kb. 25 cm-es), simítsuk el a tetejét és süssük 180 fokra előmelegített sütő középső sínén. Sütési idő kb. 30 perc. A sütés végekor végezzünk tűpróbát.



A süteménygolyók előkészítése és formázása:

A kihűlt süteményt morzsoljuk szét, tegyük a puha vajjal, vagy főzött krémmel egy keverőtálba. Dolgozzuk elektromos kézi mixerrel (dagasztókar) egynemű masszává. Formázzunk a masszából rudat, és osszuk fel 16 egyenletes adagra, formázzunk golyókat belőle, és tegyük kb. 30 percre a hűtőszekrénybe. 

Díszítés:

A bevonó masszát gőz fölött felolvasztjuk és egy csészébe öntjük.Mártsuk a pálcikák egyik végét a bevonóba, és így szúrjuk a süteménygolyók közepébe. Enyhén döntsük meg a csészét, és mártsuk a bevonóba a golyót, a felesleget rázzuk le. Szórjuk meg a szórócukorral amíg meg nem köt a bevonócsokoládé. A kész süteménygolyókat hagyjuk teljesen megdermedni (szúrjuk hungarocellbe vagy felfordított tojástartóba) Tipp: Ha a bevonó a mártás közben már nem elég folyékony, tegyük a csészét vízfürdő fölé és melegítsük fel újra.

Mindenkinek szívből ajánlom, hogy próbálják ki akár a házi, akár az instant változatát. Ígérem nem fognak csalódni :) Jó étvágyat kívánok hozzá! 


 a szerkesztő, Zsanett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése