2014. április 30., szerda

Pingvin keksz

Az interneten találtam rá erre a tündéri pingvin keksz ötletre *-*. Egyszerű mégis finom puha keksz, egy színes  kis puffancs pingvin bőrébe bújva. Bár szerintem kicsit bagolyra hajaz, de hogy aztán végül is bagoly vagy pingvin, azt mindenki maga dönti el. Ami viszont biztos, garantált vidámság, finomság kicsiknek nagyoknak egyaránt :) És többek között ez a  recept egyben az első alanya a blogomon újonnan elindított ötlethétvégének :) Ami nem mást jelent, mint ilyen és ehhez hasonló ötletesen finom vagy épp hagyományos örök kedvenc recepteket hétről hétre :) Olyan recepteket amik megfogtak az interneten, egy újságban, vagy csak valakitől hallottam, de eddig még nem próbáltam.  Minden hétvégén egy új ötletet, receptet fogok kipróbálni majd publikálni. Már a hét folyamán is érdemes lesz a blog facebook oldalát nézegetni, ugyanis a hétvégi ötlet neve és forrása már korábban olvasható lesz az üzenőfalon, hátha mások is kedvet kapnak, és hozzám hasonlóan a hétvégén elkészítik és megosztják velem a végeredményt :) A technika amivel  ezek a kis madarak készültek nagyon egyszerű. 20-25 darab kis pingvin jön ki belőle. Íme tehát a recept :) Az ötlet forrása a http://www.penguinsaysfeedme.com/2011/06/29/penguin-icebox-cookies/ oldal és köszönet a Chef Cricket facebook oldalnak a recept lefordításáért :)


Hozzávalók:(Nekem 25 db sütemény jött ki belőle )

  110 g lágy vaj
  10 dkg cukor
  csipet só
  1 tojás sárgája
  1 teáskanál vanília aroma
  tetszés szerint ételfesték ( Én szőlő színű természetes ételfestéket használtam, de bármilyen színes, élénk bolondos, színnel nagyon aranyosak :) 
  200 g liszt 
  a csőrének szezámmag
  a szemének apró cukor gyöngy 
  100 g fehér csokoládé  a szárnyának és a lábának

 




Elkészítése: A vajat keverjük a cukorral krémesre. Adjunk hozzá egy csipet sót és a tojássárgáját, végül a vaníliát is. A 3/4 részét tegyük félre. A negyedéhez szitáljunk 50 g lisztet, keverjük össze, majd csomagoljuk folpackba. A maradék vajas keveréket színezzük a kívánt színűre pár csepp ételfestékkel. Szitáljuk hozzá a maradék 150 g lisztet, az így elkészült színes tésztát is csomagoljuk be. A színezetlen tésztából formáljunk 2 cm átmérőjű hengert. A színes tésztát nyújtsuk ki olyan hosszúságúra, mint az előző henger, és a két oldalát nyújtsuk el úgy hogy a közepe vastagabb legyen. Burkoljuk be a színes tésztával a hengert. Csomagoljuk be folpackba és tegyük 15 percig hűtőszekrénybe. Mikor a tészta már kemény vágjuk 0,5 cm vastag szeletekre óvatosan. Ha nem adja ki a kívánt formát, a kezünkkel bátran alakíthatunk rajta. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Szúrjuk be a szezámmagot csőrnek, és fokpiszkálóval szúrjunk lyukat a szemeknek. A gyöngyöket még ne tegyük bele, majd csakis sütés után, erre azért van szükség, hogy a gyöngy ne olvadjon bele, és mutatósabb is, ha egyfajta "szemüreget" képzünk amiben szépen megmarad a cukorgyöngy. Ezt követően tepsivel együtt tegyük vissza a hűtőszekrénybe újabb 10 percre, ezalatt előmelegíthetjük a sütőt 160 fokra. 12-15 percig süssük, 3 percig még hagyjuk a lapon, utána rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Egyáltalán nem kell keménynek lennie. Mikor kivesszük kicsit még nyersnek tűnhet, de ahogyan majd hűl egyre szilárdabb lesz. Az apró cukorgyöngyöket óvatosan helyezzük bele a kicsi üregekbe. Vízgőz fölött olvasszuk meg a csokoládét, lassan, kis lángon, mert a fehér csokoládé könnyebben megég. Töltsük egy sütőpapírból hajtogatott habzsákba és díszítsük ki a kicsi pingvineket :) Tetszés szerint díszítsük. Szárnyaljon a képzeletünk :) Jó sütögetést kívánok :)





1 megjegyzés:

  1. Best Real Money Casino Apps in USA 2021 - CasinoWow
    Slots Casino — One of the most recognizable online slots nba매니아 games around. This game's most recent is the Playtech 🏆 Best Real Money kadangpintar Casino App: SlotWolf🎁 #1 USA worrione Casino Bonus: Risk 1등 사이트 Free Spins for $1,000🏆 Best Real Money Casino App: SlotsMillion

    VálaszTörlés