2014. március 3., hétfő

Amerikai palacsinta 2.

Egy Nigella féle amerikai palacsinta receptet már korábban közzétettem, egy ideje azonban ezt a receptet kezdtem sütni, mert meglepően finom és vastag palacsinták készíthetők belőle. A család nagy rajongással fogadta az újítást, azóta is minden reggel palacsintát "követelnek" :D De igazából nem nagy fáradtság összedobni reggelente, mert olyan egyszerű hogy bárki könnyedén elkészítheti. És ha néhány szabályt szem előtt tartanak, akkor akár minden reggel tökéletes és friss palacsintákkal örvendeztethetik meg a családot. Ebből az adagból 8 nagy palacsinta lesz. Nagy családnál a recept egyszerűen megduplázható.









Hozzávalók:

  135 g liszt
  fél csomag sütőpor
  egy csipet só
  2-3 evőkanál kristálycukor
  130 ml tej
  1 nagy tojás
  2 evőkanál olvasztott vaj


Elkészítése:

A liszttel elkeverjük a sütőport, sót és cukrot. A tejben elkeverjük/összerázzuk a tojást. A vajat megolvasztjuk. Felváltva adjuk a lisztes keverékhez a tejes masszát és az olvasztott vajat. Kézi habverővel, jó alaposan simára keverjük a tésztát. A hagyományos európai palacsintáénál sűrűbb masszát kell kapnunk. Teflon serpenyőbe süssük. Nem kell alá olaj, de fontos hogy a serpenyő tapadás mentes legyen. Egy szedőkanállal tegyünk a serpenyő közepére a tésztából, és várjuk meg amíg a teteje egészen buborékos lesz, csak ezután fordítsuk meg. Arra figyeljünk, hogy a hőfok ne legyen túl magas, inkább lassan süljön, minthogy odaégjen.


 Akik kicsit szeretnek ügyeskedni, megpróbálkozhatnak kicsit bonyolultabb formájú palacsintákkal, például macival. Ehhez nem kell más, csak egy teáskanál, amivel a serpenyőben lévő palacsintatésztához elég közel két kis fület csurgatunk. Jó étvágyat, jó ügyeskedést :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése