2014. március 11., kedd

Chilis-bazsalikomos zöldborsó krémleves

Nagyon szereti a család a krémleveseket. Egyszerű, laktató, testet lelket melengető étel, ez a kellemesen friss, üde krémleves. Szívből ajánlom minden kedves olvasónak. Jó étvágyat hozzá!



Hozzávalók:

  75 dkg zsenge fagyasztott, vagy friss zöldborsó
  1 l víz
  250 ml főző tejszín
  1 közepes méretű piros chili paprika (azért piros, mert a kis piros pöttyök szépen mutatnak majd az üde zöld levesben)
  2-3 levél friss bazsalikom + a díszítéshez
  egy teáskanál morzsolt bazsalikom
  só ízlés szerint
  pirított kenyér kocka
  őrölt piros paprika a díszítéshez


Elkészítése:

A vizet tegyük fel forrni egy teáskanál sóval.  Ha fagyott a borsó olvasszuk ki, mossuk át. Amikor a víz már forr, tegyük bele a borsót és főzzük meg. Mikor megfőtt vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a felaprított bazsalikom levelet és a durvára vágott chilit. Egy bot mixer segítségével turmixoljuk le. Nem gond ha maradnak benne egész apró borsó darabok. Tegyük vissza a tűzre, fűszerezzük a bazsalikommal, sóval. Várjuk meg míg ismét felforr. Lassan csurgassuk hozzá a tejszínt, és addig kavargassuk míg kissé be nem sűrűsödik. Ha nem elég sűrű egy evő kanál liszttel is sűríthetjük. Ha esetleg liszt csomós lenne, turmixoljuk ismét át. Hagyjuk felforrni és készen is van. A pirítósokat előbb hosszában, majd kis kockákra vágjuk, és a leves tetejére szórjuk. Vagy meglephetjük szerettünket, egy szív alakú kis pirítóssal a tetején, ahogyan most én készítettem édesanyámnak. Egy csipet őrölt piros paprikával meghintjük a tetejét. Végezetül pedig egy kis friss bazsalikommal díszítjük. Jó étvágyat!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése